סיורים פרטיים בהזמנה

כנסיית הדורמיציון על הר ציון, שם נרדמה מריה לפני מותה ע"פ המסורת

איקון של מריה בקברה, בנחל קדרון בירושלים

כנסיית מרים המגדלית במורדות הר הזיתים

כנסיית הדורמיציון על הר ציון, שם נרדמה מריה לפני מותה ע"פ המסורת
הנשים שבנו את ירושלים
נא להעביר את הסמן על התמונה לכתוביות, ללחוץ לתמונות בגודל מלא
בטיול זה נספר סיפורן של שש נשים, שכל אחת תרמה באופן משמעותי לבניין העיר ולעיצוב דמותה כיום, והן פחות ידועות לרובנו.
מרים אם ישוע (סנטה מריה), שעל פי המסורת הנוצרית נולדה, גדלה, מתה ונאספה למרומים בירושלים. שאר הארבע היו נשים יפות משכילות וכוחניות, מדינאיות מוכשרות, בעלות אישיות מרתקת וחיים סוערים. הקיסרית הרומית הלנה, שבנתה את כנסיית הקבר. הקיסרית הביזנטית אֶבדוֹקִייָה, שבנתה את חומות ירושלים. המלכה הצלבנית מֶליסֶנדָה, ששיקמה את כנסיית הקבר. הבאה הייתה אשתו המהפנטת של סולימן המפואר העות'מאני, הוּרֶם חַסֶקִי סוּלְטָן שבנתה ארמון בעיר, הנושא את שמה עד היום. האחרונה, אֶלִיזַבֶטָה פְיודורובְנָה, הדוכסית הגדולה הרוסית שבנתה בירושלים בתחילת המאה העשרים. נספר את סיפורן מול המבנים שבנו.
אפשרות לביקור במוזיאון ווּג'וּד לתרבות חומרית פלסטינית ומטפח יצירה נשית. פיזור. קניות.
משך הטיול כ- 6 שעות.

כנסיית ג'ורג' הקדוש, קוטל הדרקון, בלוד

בריכת הקשתות ברמלה נבנתה במאה השמינית לספירה.

רמלה - המגדל הלבן. התקופה הממלוכית בימי הביניים

כנסיית ג'ורג' הקדוש, קוטל הדרקון, בלוד
ארץ יפהפייה, מתפתחת ועדיין לא מתויירת מחכה לנו במעלה הדרך מתל אביב בואכה השפלה והרי ירושלים. זה יכול להיות מסע-מקדים לסיור בירושלים או לחילופין, מסע מסכם מירושלים לכיוון מישור החוף לאורחים מחו"ל.
נצא מת"א ללוד ורמלה, שכנתה - שני אתרי תיירות נפלאים ופחות ידועים בארץ. בלוד נבקר בכנסייתה, שם קברו של אחד הקדושים הנוצריים החשובים בעולם – ג'ורג' הקדוש, קוטל הדרקון. נמשיך לרמלה ונבקר בכנסיות העיר, במגדל הלבן, בבריכת הקשתות, במסגד הגדול ונסיים בשוק רמלה הססגוני.

כנסיית אוגוסטה ויקטוריה, כנסיית העלייה-לשמיים הגרמנית

כנסיית אוגוסטה ויקטוריה, הכניסה בסגנון ניאו-רומנסקי

קבר מרים הבתולה, אפוף המיסתורין

כנסיית אוגוסטה ויקטוריה, כנסיית העלייה-לשמיים הגרמנית
היכלות הקודש על הר הזיתים
הר הזיתים הוא הר המקודש לשלוש הדתות האברהמיות, כהר תחיית המתים ביהדות, הר העלייה לשמים של ישוע בנצרות, ומקום המשפט ביום הדין אצל המוסלמים.
מסלול הטיול: נסיעה במיניבוס ממקום המפגש בשער יפו (ניתן לקבוע מפגש אחר לקבוצה) לכנסיית אוגוסטה ויקטוריה על הר הזיתים, נטפס על המגדל לצפייה בנוף ירושלים ומדבר יהודה ממעוף הציפור, נסיעה לכנסיית/מסגד העלייה (ייתכן ביקור בכנסיית העלייה הרוסית) כנסיית פאטר נוסטר, מצפה מלון שבע הקשתות, קברי הנביאים, כנסיית "בכי האדון" (דומינוס פלביט), ביקור בבית הקברות היהודי של הר הזיתים, (ייתכן ביקור בכנסיית מריה מגדלנה הרוסית) ונסיים בכנסיית כל העמים בגת שמנים. נעלה ברגל אל העיר העתיקה ונתפזר באזור האכסניה האוסטרית והמסעדות. משך הטיול כ- 3.5 שעות.
נא להעביר את הסמן על התמונה לכתוביות, ללחוץ לתמונות בגודל מלא

המצודה של ירושלים, שנבנתה בצורתה הנוכחית על ידי העותומאנים ב-1538 וידועה .כיום בשם מגדל דוד.

חומות ירושלים, שנבנו בצורתם הנוכחית על ידי העותומאנים ב-1538.

הכניסה למסגד אל ג'זאר בעכו העתיקה

המצודה של ירושלים, שנבנתה בצורתה הנוכחית על ידי העותומאנים ב-1538 וידועה .כיום בשם מגדל דוד.
נא להעביר את הסמן על התמונה לכתוביות, ללחוץ לתמונות בגודל מלא
הטורקים העותומנים שלטו על הארץ כארבע מאות שנה, משנת 1516 עד 1917 והשאירו חותם חזק על התרבות, הארכיטקטורה והמטבח של ארץ הקודש, על כל עדותיה: המוסלמיות, היהודיות והנוצריות.
המרכזים ההיסטוריים של ערים כמו ירושלים, חיפה, עכו, יפו, נצרת ובאר שבע עדיין שומרות על הצביון העותומני.
נוכל להרכיב טיול של יום או יומיים, היוצא מעכו בצפון, דרך ירושלים ודרומה אל באר שבע (Birrüssebi) שהוקמה ע"י העותומנים ב-1900 ועד המדבר, בואכה עוג'ה אל-חפיר, הבסיס הצבאי הטורקי. ניתן גם לארגן טיול קולינרי בעקבות ההשפעות העותומאניות על המטבח הישראלי והפלסטיני.

מנה במסעדת הלנה, נמל קיסריה העתיקה

מסעדת צ'אקרה, ירושלים

תבלינים בשוק הכרמל בתל אביב

מנה במסעדת הלנה, נמל קיסריה העתיקה
נא להעביר את הסמן על התמונה לכתוביות, ללחוץ לתמונות בגודל מלא
ארץ ישראל הייתה נקודת מפגש של תרבויות דתות וכובשים, היושבת על הגשר היבשתי בין אפריקה לאסיה. אלו, הביאו עמם מטעמים שונים, שהשפיעו על הבישול המקומי במשך אלפי שנים. כל זה התחבר עם העלייה היהודית לארץ, שהביאה אף היא עושר קוסמופוליטי של מטבחים: המטבח היהודי המזרח-אירופאי עם התימני, האתיופי עם הבוכרי.
המטבח הפלסטיני המקומי, בעל מאכלים מסורתיים ועתיקים מגוון ביותר ונושא עמו את מורשת הדורות. יש שוני במאכלים בין אזורי ההר, המדבר והחוף, הצפון והדרום. רוב הציבור הישראלי אימץ את המטבח הערבי המקומי כאוכל עממי, השווה לכל נפש. כיום נוצר תמהיל (פיוז'ן) מדהים של כל המטבחים האלה, שיש לו הצלחה בינלאומית כבירה.
בשנים האחרונות, יקבי בוטיק חדשים עם טכניקות ייצור משוכללות ואיכותיות משתמשים בשילוב איכויות הקרקע והאקלים המקומיים, וזוכים ליותר ויותר הכרה בינלאומית ולפרסים יוקרתיים. זו גאווה אמיתית למורה דרך להציע לתייר יין ישראלי בלבד, ונעים לראות את התפעלות המבקרים.
ניתן לארגן טיולי אוכל ויין, אם כי תמיד עדיף לשלב מסעדה טובה ויקב בטיול היסטורי. דברו אתי, ניתן לתאם לפי טעמכם.